Inspiratie

Zuid-Afrika en stichting The Learning Journey

Tijdens een werkbezoek aan Zuid-Afrika ontdekte Toine dat hij naast een vaderland ook een moederland heeft. Het land liet hem niet meer los. Daarom richtte hij samen met Hans van Alebeek in 2006 stichting The Learning Journey op. Deze stichting stimuleert ‘ownpowerment’ van mensen in achtergestelde gebieden in de Westkaap van Zuid-Afrika. Ownpowerment is een samentrekking van ownership en empowerment. Concreet betekent dit dat ze mensen ondersteunen die zelf verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen ontwikkeling door zelf initiatief te nemen. Het gaat hierbij om projecten gericht op educatie en het ontwikkelen van gemeenschappen. Het investeren in mensen staat daarbij centraal. Meer weten over stichting The Learning Journey?
Klik hier: learning-journey.nl


Budgetbureau

Naast bestuurslid van stichting The Learning Journey is Toine ook oprichter en samen met twee Zuid-Afrikanen medeverantwoordelijk voor het Zuid Afrikaanse budgetbureau Ndima Yam, wat ‘Xhosa’ is. In het Nederlands betekent dit: ‘neem je eigen verantwoordelijkheid’. ‘Xhosa’ is overigens één van de elf talen die in Zuid Afrika gesproken wordt. Ndima Yam geeft op scholen workshops aan jongeren die starten op de arbeidsmarkt en geld gaan verdienen. Daarnaast ondersteunt Ndima Yam mensen bij het op orde brengen van hun financiële huishouding. Het bureau werkt samen met andere NGO’s, de lokale overheid en woningcorporaties.


Persoonlijk

Sport
Toine is een sportman die gaat voor een echte uitdaging, spanning en snelheid. Hij houdt vooral van wielrennen, parachute springen en motorrijden.

Muziek
Muziek is voor Toine een echte inspiratiebron en uitlaatklep. Hij geniet van stevige rock en ultieme blues. Teksten kunnen hem echt ontroeren en aan het denken zetten.

Brabant
Toine is een rasechte Brabander. In 1960 geboren in Tilburg als oudste en enige zoon van een traditioneel gezin met drie kinderen. Toine is getrouwd, heeft twee kinderen en woont in Tilburg.

 

Klik hier om terug te gaan naar de homepage.